FAQ

FAQ

Je hebt wellicht nog vragen? Dan zal je het antwoord wel vinden in deze FAQ (Frequently Asked Questions). Zo niet, stuur dan even een mailtje naar 23dingenpu@gmail.com.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor iedereen die zich vertrouwd wil maken met leuke, handige en leerzame dingen die je op het internet kunt doen.

Is het echt gratis om deze cursus te volgen?

Ja! Dit leerprogramma is een vrije vertaling van 23 Things, een succesvol cursusprogramma voor Amerikaanse bibliotheekmedewerkers. 23 Things is op internet geplaatst onder een zogeheten Creative Commons Licentie. Iedereen kan de inhoud gebruiken en volgen en wie de cursus verder wil uitbreiden, mag dat doen met verwijzing naar deze Nederlandse en de Amerikaanse versie.

Ja ok, maar ik wel de cursus volgen!

Geen probleem. Iedereen kan zelfstandig 23 Dingen doorlopen en ervan opsteken wat hij of zij wil. Je zal dan echter geen contact of feedback ontvangen van begeleiders (waaronder ikzelf), geen incentive – een motiverende gadget in de geest van deze cursus – ontvangen en geen certificaat.

Wat heb ik voor de cursus nodig?

Weinig! Een computer met internetaansluiting en een actuele versie van Internet Explorer (versie 7 of hoger) of Firefox. Alle toepassingen die je gaat ontdekken, bevinden zich op het internet en, dat is het mooie, zijn gratis! De politienetwerkpc´s zijn helaas niet geschikt voor de cursus.

Welke voorkennis is vereist?

Als je kunt omgaan met de computer en kunt surfen over het web, dan ben je gereed om 23 Dingen te volgen. Je hoeft dus geen specifieke opleiding te hebben gevolgd en je hoeft ook geen HBO-diploma of universitaire graad op zak te hebben.

Wat heb ik dan wel nodig?

Goeie vraag, helder antwoord! Het enige dat je nodig hebt, is een flinke dosis nieuwsgierigheid en de wil om op een spelende manier te leren. Leren van je eigen bevindingen, leren van de reacties die je collega’s plaatsen op jouw weblogberichten plaatsen en leren van de reacties die jij zelf plaatst. Het gaat in 23 Dingen vooral om de fun en de inzichten die je krijgt. Wat je aan al die nieuwe kennis hebt voor je werk, komt vanzelf wel. Maak dus vooral plezier, heel veel plezier!

Hoe lang duurt de cursus en hoeveel tijd moet ik erin steken?

Bij de start zal er periodiek, over een periode van ongeveer 12 weken, een nieuw Ding gepubliceerd worden. Daarna blijft de weblog voor iedereen beschikbaar.
Hoeveel tijd je erin moet steken is moeilijk te bepalen. Minimaal denk ik dat je er drie uur per week met de nieuwe dingen bezig moet zijn, maar meer is natuurlijk altijd beter. En je zal merken dat je het leuk gaat vinden en dat de tijd dan omvliegt. Bepaal dus zelf wat je wilt en aankunt.

Ik kan mijn vraag hier niet bij vinden

Stuurt een mail naar 23dingenpu@gmail.com.

Leave a Reply